کتاب «روایت رهبری» رونمایی و معرفی شد+فیلم-راهبرد معاصر

کتاب «روایت رهبری» رونمایی و معرفی شد+فیلم

کتاب روایت رهبری که به همت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری نگارش و منتشر شده، معرفی و رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۶ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 07
کد خبر: ۱۵۵۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ کتاب «روایت رهبری» که از سوی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی در ایام سالگرد انتخاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری منتشر شده بود در فرهنگسرای اندیشه معرفی و رونمایی شد.

 

بر اساس این گزارش این کتاب در سه فصل و ۶۲۰ صفحه، روایت جامع و دست اولی است از «رسمیت و قانونیت یافتن رهبری حضرت امام خمینی رحمه‌الله با مصوبه مجلس خبرگان قانون اساسی»، «تعیین آیت‌الله منتظری به رهبری آینده توسط مجلس خبرگان رهبری و سپس عزل وی» و در نهایت «تعیین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای توسط مجلس خبرگان به رهبری انقلاب اسلامی» است.

 

از ویژگی‌های «روایت رهبری» می‌توان به استفاده از برخی خاطرات منتشرنشده سیاسی و مهم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به تناسب موضوعات مطرح شده در کتاب اشاره کرد.

 

این کتاب توسط سیدیاسر جبرائیلی تألیف شده و انتشارات انقلاب اسلامی آن را چاپ کرده است.

 

مراسم رونمایی از کتاب با استقبال خوب مخاطبان همراه شده و سالن فرهنگسرای اندیشه مملو از علاقه‌مندان است.

 

در این مراسم حجت‌الاسلام محسن قمی عضو مجلس خبرگان رهبری و معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، سعید اوحدی و عطارزاده رئیس حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای و میثم نیلی حضور دارند.

 

در آغاز برنامه عطار‌زاده با اشاره به اینکه این اثر برای نخستین‌بار برخی روایت‌ها را در خود جای داده گفت: این کتاب می‌تواند سرآغاز جدیدی برای پژوهش پژوهشگران در موضوع رهبری پژوهی باشد. تعیین ولی فقیه در نظام جمهوری اسلامی در این اثر مورد توجه بوده است. همچنین در این اثر خاطرات منتشر نشده از مذاکرات مجلس خبرگان در ١٤ خرداد سال ١٣٦٨ منتشر شده است.

 

در ادامه اعضای گروه سرود منتظران ظهور به اجرای برنامه پرداختند.

 

 

در ادامه سید یاسر جبرائیلی نویسنده کتاب روایت رهبری با بیان اینکه کتاب روایت رهبری به دو سوال پاسخ می‌دهد، اظهار داشت: سؤال نخست این است که رهبر در نظام جمهوری اسلامی چه کسی باید باشد و چه کسی نباید باشد و اینکه رهبر چگونه باید انتخاب شود و نباید انتخاب شود. در کتاب سعی شده پاسخ‌های روشنی به این دو سؤال داده شود.

 

وی ادامه داد: سه رویداد در کتاب مطرح شده ابتدا رهبری امام خمینی(ره) دوم درباره آیت الله منتظری و سوم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای. امام خمینی (ره) پس از انقلاب در جایگاهی بودند که رهبری انقلاب را عهده‌دار بودند اما در ساختار نظام تعریفی برای رهبران نداشتیم، از این رو در فصل اول پس از بیان سیر مربوط به ولایت فقیه اشاره به ولایت فقیه از زمان خلقت بشر شده اما در بخش دیگر مسائل منتهی به تصمیم خبرگان رهبری درج شده است.

 

جبرائیلی اصافه کرد: حضرت امام (ره) از زمان پیروزی انقلاب تا شهریور ٥٨ که اصل ولایت فقیه تصویب شود درباره ولایت فقیه حرفی نمی‌زنند، اما جریان لیبرال با تمام توان ابتدا مقابل جمهوری اسلامی می‌ایستد و پس از اینکه ساختار نظام تعیین شد سعی می‌کند محتوای نظام را سکولار بخواند. تمام این موارد برای مخاطب نسل سوم انقلاب در کتاب آمده است.

 

وی گفت: دولت موقتی که از سوی امام مأمور به انجام چند کار درباره دوره گذار به نظام جدید بود پس از تصویب اصل ولایت فقیه جلسه تشکیل داد که مجلس خبرگان را منحل کند اما امام مقابل آنها ایستادند.

 

جبرائیلی با بیان اینکه زوایای پنهانی از دوران و فعالیت‌های آقای منتظری وجود داشت افزود: مواردی درباره اینکه نقش آیت‌الله منتظری در انتخاب ایشان چه بود، فرایند عزل او توسط امام چه بود و... در این کتاب آمده و سعی کردیم روایت جامعی از مرحوم منتظری روایت کنیم.

 

جبرائیلی ادامه داد: در این اثر روایت‌های دست اولی بیان شده که از سوی دفتر نشر در اختیار بنده قرار گرفت، اما فصل سوم درباره انتخاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است.

 

وی گفت: در این فصل مروری بر دوران مبارزات حضرت آقا تا سال ٦٨ صورت گرفت اما مسئله‌ای که برای بنده جالب بود شخصیت چند بعدی حضرت آقاست، ایشان فردی هستند که در حوزه فرهنگ در حد اعلا قرار دارند، تدابیر نظامی و اقدامات ایشان در دهه ٦٠ در نظام جمهوری اسلامی منحصر به فرد است، در سیاست خارجی یک جامعیتی دارند و در واقع سیاست خارجی انقلاب در شخصیت ایشان متجلی است.

 

جبرائیلی تصریح کرد: یکی از مسائل جالب دیگر خطبه‌های حضرت آقا در دهه ٦٠ است چرا که ایشان در ساحت‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کشور در یک نظام در حال شکل‌گیری تئوری پردازی می‌کنند.

 

وی با تأکید بر اینکه این ویژگی‌های شخصیتی موجب می‌شود حضرت امام، آیت‌الله خامنه‌ای را صالح برای رهبری بدانند گفت: پشت جلد کتاب هم نوشته‌ام که روایت رهبری، روایتی جمعی از خواص است که با تبعیت از اشارات امام از این مرحله سربلند خارج می‌شوند. روایت رهبری روایتی است از آنچه باید و آنچه نباید، روایتی از آنچه که نباید که الحمدالله نشد و آنچه باید که شد.

 

وی در پایان با اشاره به حس شخصی خود افزود: در این سه سال تألیف، بخاطر انس با ادبیات حضرت آقا حس و حالی داشتم که با اتمام کار آنهم تمام شد. امروز حسرت آن روزها را می‌خورم و دوست دارم مجدداً به آن دوان بازگردم، حسرت آن ایامی را می‌خورم که با حضرت آقا از طریق مطالعه زندگی‌شان همراه بودم.

 

 

منبع: فارس

ارسال نظر